13 mars 2018... måndagspölse på ali babas vis


de där orientbutikerna med feta, oliver & krimskrams är inte så dumma! billigt & inspirerande så här en grå marsmåndag...

hitta några kryddiga oxkorvar (köp några barnvänliga korvar också om det är så att småvarelserna huserar ditt hem) libabröd smågurkor lime rödlök/salladslök/purjolök mynta & koriander päror om du inte har det hemma kinakål eller annan typ av styv sallad & så grekisk-/turkiskyoghurt & crème fraiche/kaymak - saffran har du kanske kvar sedan julbaket, det har sotnosen!

du behöver även lite sesamknäcke... lite avancerat vi vet men bakar du detta varje vecka så har du alltid crunch till smarriga hot dogs! baka själv, busenkelt, eller också köper du dig fri vilket är så klart ännu enklare!

knäcket då då...
blanda 2 dl majsmjöl salt 1 dl linfrö 1 dl sesamfrö 1/2 dl olja 1 msk sesamolja (om du har) 
koka 2 dl vatten  och tillsätt det till fröblandningen rör ihop & tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper (tunt) strö över flingsalt grädda på 150 grader i mitten av ugnen ca 3-40 minuter, använd varmluft! detta är godare än chips så se till att ha det hemma till allt möjligt, en order!

fira denna måndag med en barnvänlig mojito... mortla en lime i glas med muscovadosocker/agavesirap mynta & lite lite kardemumma fyll på med bubbelvatten & njut medan du bakar ditt knäcke

skala 6 små potatisar & koka dem mjuka sedan får de svalna så du kan blanda ihop det med skivad lök, saffran, dina inhandlade mejerier (tre msk av vardera) en riven/pressad vitlöksklyfta & strimlad kinakål (bara den krispiga delen av bladen, ca 5 blad räcker) & så salt & peppar så klart pimpa upp med bladtopparna & färsk koriander

stek korvarna & börja bygga ali babas köörvrullar eller hot dogs sist toppar du med sesamknäcke i olika stora bitar/smulor & massor koriander... skeptiska barn? de kan äta gurkstavar barnvänliga korvar & så ketchup men glöm inte att servera allt lite skojsigt & fråga gärna om de vill smaka på de olika komponenterna viktigt att utsätta dem för goa smaker!

28433707_155945358422494_3451938629671190528_njpg


7 mars 2018... lilllördag med tryfflagrisen i tomaaatig pastasås

28158429_2113768608864418_7395544147358121984_njpg
då så... lite lyxigare pölse idag, jo tryfflagrisen från sotnosen's frysbox! hitta ca 2 dl frysta kantareller från sveaskogen & fräs det med en hackad gul löl, lite oregano & paprikapulver (gärna lite rökigt) sedan smular du sönder köörvens innehåll i pannan (ej fjälstret) räkna 2 st pölse för 4 portioner ge det redigt mycket stekyta under tiden sätter du på pastavatten vi använder gärna braiga typ muttis körsbärstomater på burk (en räcker) & en skätt vin, balansera med lite socker om det behövs & kanske lite vatten koka pasta - här gastro imports variant med karl-johansmak men det bestämmer du själv när det återstår några minuter på pastans koktid så slänger du i lite broccoli med där så slipper du tänka på en sallad, allt i ett häll av pastan & spola i varmt vatten från kranen sedan slungar du den med tryffelolja smaka av din sås med salt & peppar plus lite örter & servera det hela med lite riven parmigiano eller som här lite överbliven manchego
smaklig körvspis!
korv&kram//sotnosen28428931_2049998098551651_1603414847553273856_njpg
6 mars 2018... vardagsnürnberger från lidl i bröd med knasig tzatziki & morotssoppa

28432716_525892277871191_9060803753719889920_njpg
hej på er... nu kör vi igång lite galen matlagning med vardagskorv!
alla tjatar om lidls goa nürnberger så äntligen slog vi till! 

allt vi nämner nedan har vi haft i skafferiet utom nürnberger.. försök tänka i de banorna du med, köpa så lite som möjligt!

vi gjorde en alldeles vanlig morotssoppa på 4 morötter & 4 potatisar, 1 gul lök & några cm purjo plus lite garlic som man fräser i lite olja sedan täcker man det hela med vatten & kokar mjukt... mixa med stavmixer & smaka av med salt, peppar & grädde (snåla inte här) sist pressar vi i en clementin (bara saften) klipp i lite gräslök & örter

riv två morötter grovt & blanda med 1 dl färskost typ philadelphia, lite riven vitlök, salt & peppar & så mera gräslök... lyxa till med lite riven parmesan om det är så att det finnes & pressa i en clementin!

hitta lite bröd som du tycker passar & stek på ett paket nürnberger... servera allt var för sig om du har köörvbarn där hemma, större chans att du får godkänt!


28436217_1651683444918198_1255154336275628032_njpg
5 maj 2018... back in business

28157583_148351685856982_1571216903664304128_n1jpgtjohoooo...! nu är korvmadammerna tillbaka med nya menyer & massor med inspiration! Vi känner det på oss 2018 blir ett underbart pölseår allesammans!

vår nya after work meny på fredagar är superknasig med bland annat #fried dogs# en pölsevårrulle #fish&chips# av rödstrimma från gårdsfisk i tollarp vilt från trolle på #plockbrickan# & massor mera
nya ekoviner har äntligen hittat till oss tack vare vår finaste camilla som är en fena på mat & dryck

nytt för säsongen är att sotnosen's köörvbrunch eller krunch är tillbaka #körv&fläsk# & massor med tillbehör som du skördar från vårt tillbehörsbord! 

hemsidan är alldeles ny & tänk att den är även mobilanpassad... teknikens under! hittar ni småtabbar där så berätta gärna för oss hur ni tänker

nu behöver ni heller inte oroa er för korvmadammernas säkerhet längre jaaaaaaa vi har ett nytt fordon en sprillans ny pölsewagon från kristianstads automobil

har ni sett att allt om mat har en ny pölsetidning? fantastiskt pölseår som sagt!

vi kommer att lägga upp enkla korvrecept med både köpekorv & sotnosen's skapelser så ni kan förgylla pölsevardagen när tiden inte räcker till & det dröjer innan ni kan titta till oss på korvcaféet håll utkik här

ses snart
korv&kramizzzzz