drakarnas dagmeny

länge lever husmanskosten! forntidens mad var för visso brun & näringsfattig men med hjälp av vår skånska terroir lyfter vi fram historiska rätter som påminner oss om våra rötter & stärker oss som svenskar, nyanlända såväl som infödingar! våra nordiska säsonger tillsammans med duktiga producenter & leverantörer ser till så vi levererar smaskigt knasiga rätter året om! den röda tråden i våra fornnordiska matpreferenser är det sötsura saltat rökt & torkat kött gröt & gryn samt fiskkonserverna  korven får liksom vara protagonisten här då det är vi korvmadammer som styr & ställer men drakarna kräver lide variation så det ska ni också få kan hända ibland att vi går för långt men lyhörda är vi också så "nemas problemas" bara "don´t worry & be happy"! 

i svea lever vi gött & det betyder att arbetskraften är dyr som så bör vara... för att kunna hålla humana priser utan att tumma på råvarornas kvalité har vi därför valt att använda oss av ett pucksystem jo, extremt fula & högljudda små rymdskepp som piper när maten är klar alltså beställs all mat & dryck i baren & ja ni får ta en extra promenix & hämta den förhoppningsvis mumsiga maten alldeles själva!

 välkomna till köörvarnas & drakarnas rike!


från kööörvalådan...

detta är vårt sätt att fira korvens moderna debut i svensk mathistoria... året var 1897 industrialismen pågick för fullt i svea  & stockholms allmänna konst- industriutställningen var ett sätt att visa upp våra fyndiga teknologiska framsteg & ny design men även ny modern snabbmat jo, korvmadammer & inte gubbar serverade de förstaste varmkorvarna i svensk historia först senare dök varm korvgubbarna upp med sin låda på magen tyvärr så förbjöds dem av hälsoskäl 1950 ingen vet riktigt vems hälsa det värnades om fler köörvkiosker ploppade upp då men kravet på rinnande vatten sabbade korvgubbarnas framtid gatuköken tog form dock utan korven som protagonist då kom även hamburgarna kebab & köttbullarna in i bilden 2019 har de flesta torg i landet en korvkiosk vilket vi är tacksamma för, länge leve varmkorven! 

2019 är vi svennebananer mer uppfinningsrika än någonsin & drakhusets korvmeny är inget undantag... 3 nya knasiga köörvar stoppas varje vecka & serveras på tre olika sätt kika nedan för höstens påhitt!

pölsen & brödet 105:- #veckans korv husets bröd majo grönt# "varmkorven måste vara 1800-talets bästaste uppfinning vi kan tyvärr inte ta åt oss äran för detta det var inte helt otippat en tysk snubbe på coney Island som var först i världen med att servera "hot dogs" eller "kokheta taxkorvar" i bröd som han kallade dem i Sverige var det först inget bröd till köörven istället delades vita bomullshandskar ut & gjorde att korvälskarna kunde hålla i de varma skapelserna utan att bränna sig"

köörvramen à la brännesnuda 125:- #fläskkorv ramennudlar wasabisenap sesamolja rostade rapsfrön havre fraiche# "brännesnudan är en skånsk soppa som tidigare gjorts på fläsk kokta morötter & havre... senap eller pepparrot var de ingredienser som gjorde att det "brändes" till i munnen här gör vi den på husets fläskkööörv i madalådan busar den goa köörven med asiatiska smaker & texturer där wasabi & sesamolja plus ramennudlar ger denna uråldriga rätt drakens spännande touch furikake på rostade rapsfrön kan också förekomma vi rundar av det heela med oatleys havre fraiche - en av sveas mååånga fina uppfinningar"

kööörv & mos 125:- #veckans korv dagens pärestomp surkål majo grönt# "korvkiosk eller gatukök det kvittar där är det pulvermoset som regerar många av 1900- & 2000-talets barn är faktiskt uppvuxna med pulvermos till körven men fenomenet är rätt så nytt det var gurkindustrikungen herbert felix som snodde den brittiska uppfinningen till svenska armén på 40-talet då potatisförsörjningen stötte på problem moset ansågs oätligt av svennarna i uniform & det var först på 60-talet som felix fick till en angenämnare smakupplevelse... här i drakhuset gör vi stomp på riktigt svenska päror ska det vara hemligheten? jo heeela päror med skalet på & massor av smör"

... drakens madalådor 

(pssst! för dig som inte känner för köörv )

matig pinnvåffla 65:- #våffla på pinne skagen/svampröra#  

tuppen & dillen 115:-#kycklingsallad dillpesto friterad pära majo#

soldatens falafel 115:- #falafel grönt friterad pära senap majo#

madatantens pasta 55:- KIDS/115:-VUXEN #makaroner & köttfärssås ost vid sidan#

 

fika...

våffelbuffé 55:-

chokladboll 25:- 

biskvier 35:-

råboll by mina 35:- 

dagens kaga 45:- 

varma drycker...

thé 30:-

bryggkaffe 30:-

cappuccino 40:-

latte 40:- 

varm choklad 40:-