• Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Linkedin
  • YouTube
din kööörv & madasida

SOTNOSEN... TRANSLATING!

ok...

nu benar vi ur delar av menyn så ni kanske, men bara kanske förstår hur vi tänker! här kommer förklaringar men också bortförklaringar till varför vi gör som vi gör...

FISHY TACO
super trendigt men vi vill gärna få till en mer rustik ø fornnordisk känsla så istället för tunna tortilla bakar vi ett norrländskt tunnbröd med lite råg som kommer i lite olika former! 

KÖÖRV RYDBERG 
klassiker så klart men vi gör det på smakrik slaktarbiff ø så husets KÖÖRV, vår senapsrika béa blir en perfekt touch... från början tänkte vi på oxfilé men ni får hjälpa oss att vara hippa & hållbara plus att prislappen blir en aning mer tilldragande! SLAKTARBIFF? jo slaktarens favvis dels för ingen annan har kunnat hantera det men även för dess intensiva smak, fransoserna kallar denna detalj för ONGLET & den engelska benämningen är HANGER STEAK det är kossans njurtapp men misströsta ej klassas inte som inälvsmat!

KEJSAR CHICKEN
absolut är det gott med en äkta Caesar ibland men låt oss alla hålla med om att 20 år av denna klassiker på varendaste restaurang/café i SVEA har liksom ens favvislåtar på radio sakta tappat sitt värde! vi väljer att göra en nordisk långkokvariant på detta HUR? vi långbakar en hel majspippi som sedan trådas... vi känner oss mer hållbara & mindre mainstream när vi använder hela pippin! en syrlig yoghurtboll från Nablus, yoghurtdressing, säsongens grödor, husets krutonger & så spickechips, ok DETTA ÄR INGEN CAESARSALLAD men det är en KEJSAR CHICKEN [by the way, ingen särskrivning vi kör på engelska här]

SUSHI- what the...?
vi vet, väldans riskabelt då vi faktiskt inte har samurajpåbrå & ”0”-erfarenhet av detta! men ni känner oss nu & förväntar er inte något som skådats förut, väl? sushilax är något heligt & det leker man inte med, men vi har duktiga hantverkare i SKÅNELAND som kallröker laxen vilket ger en hel ny dimension till våra makirullar: smaken men även längre hållbarhet! vi kommer även att busa med en pesto på wasabiøpepparrot plus fylla rullarna med bondens gröna... picklat & shoyu till så klart!

DRAGON WALDORF
Waldorfsalladen... år 1920 sägs denna skapelse ha varit en poppis på lyxhotellet Waldorf-Astoria i ”the big apple”! kännetecknande är selleri, äpple & valnötter & rekommendationerna lyder ”utmärkt att servera till rökt kött/fisk” så då gör vi det, kallrökt lax från Holmdrops it is! originalversionen behöver fluffas till med massor av grönt & kanske lite dragonmagic så här blir det fisksås, furikake, sesammajo & shisokrasse!

nog med bortförklaringar, ni får smaka & vi inväntar vår dom! ses 5 MARS!




22 feb. 2021


tillsammans-webb story 2020png




  • VÄLKOMMEN
  • SOTNOSEN
  • KORVAR & DRAKAR
  • MATEN
  • MENY
  • HEMKÖRNING
  • KONTAKTA OSS... öppet? VÅRPREMIÄR 5/3 16-22, 6/3 12-16 & 7/3 12-16
  • blogg